Samsung razvija blockchain rešitev za banke in trgovce

Južnokorejski tehnološki velikan je včeraj podpisal memorandum o soglasju z izraelskim fintech startupom Credoraxom.

Samsung razvija blockchain rešitev za banke in trgovce

Kot poroča The Korea Herald, bosta podjetji skupaj razvili blockchain-sistem poravnave za evropske maloprodajne trgovce in banke.

Za rešitev bo uporabljena blockchain platforma Nexledger Universal podjetja Samsung SDS. Samodejno se bo usklajevala s plačili in računi ter bančnimi zapisi. Za avtomatizacijo različnih delovnih procesov, bo sistem uporabljal Samsungovo tehnologijo Brity Works, ki temelji na umetni inteligenci (AI).

"Samsung SDS bo skupaj s Credoraxom, ki je specializirano za plačilne rešitve, poskušal razširiti svoje poslovanje v evropskih sektorjih, ki si prizadevajo za digitalno preobrazbo," je v izjavi dejal Hong Won-pyo, predsednik in izvršni direktor Samsung SDS.

Samsung SDS je februarja sprejel ključne spremembe svojega akta o ustanovitvi in e-finance označil za eno izmed poslovnih prioritet. Kapitalizacija Samsung SDS je v letu 2019 dosegla 3,7 milijarde dolarjev, kar je preseglo povprečno stopnjo rasti v industriji. Podjetje odlikuje opažena dinamika z uspehi na področju AI in blockchaina.

V začetku februarja je Samsung Venture Investment Corp postal tudi eden od vlagateljev v blockchain startup Digital Asset.