Kriptozajtrk 19.11.2020 – Napovedane korekcije Bitcoina

Štirje znaki, zakaj je bikovski trend, kljub korekcijam, še vedno močan; Izzivi ponudnikov virtualnih sredstev (VASP) ob napovedani novi regulaciji v 2021; Binace toži Forbes zaradi zavajajočega članka; Video: Čas za konsolidacijo ali manjšo korekcijo.

Kriptozajtrk 19.11.2020 – Napovedane korekcije Bitcoina

2.2.2020, ko je bil  s pametno pogodbo verificiran CBDX žeton in je bilo za področje Republike Slovenije izdanih 2.078.882 CBDX, si nismo predstavljali, da bodo pošli tako hitro. Skladno z dinamičnim modelom rasti cene (DPMC), se je cena žetona CBDX dvignila na 2,0925 EUR, od začetne vrednosti žetona 0,20 EUR. Zato smo 31.5.2020 izdali hrvaško zalogo žetonov 4.106.138 CBDX, ki bo ceno dvignila na 8 EUR in za vas pripravili denarnico (Wallet) preko katere lahko sedaj upravljate z žetoni na enem mestu. 

 

OB REGISTRACIJI PREJMETE 20 EUR V CBDX ŽETONIH


 

V tem trenutku je odporna linija Bitcoina pri 18.500$ še pretrd oreh za bike. Ponovil se je scenarij predvčerajšnjega dne, ko je vzponu do 18.500$ sledila ostra korekcija do 17.200$. Očitno se uresničuje napoved prejšnjega tedna, da bo Bitcoin vzel premor preden bo naskočil nove rekordne vrednosti, vendar bosta tako premor, kot tudi kasnejši vzpon, zaznamovana s korekcijami. V času pisanja Bitcoin kotira pri 17.700$, Ethereum nakazuje medvedje signale pod 480$, za XRP pa se pričakuje spust pod 0,29$.

4 reasons why Bitcoin’s bull run is intact despite a surprise stop hunt

 

Prejšnji teden smo pisali o aktivnostih regulatorjev v skupnosti G20 povezanih s strožjimi predpisi za kriptovalute, še posebej stablecoine, ki bodo v veljavo stopili v letu 2021. Večji povdarek namenjanjo vsesplošnemu sprejetju enotnih standardov v vseh državah sveta. Zato industrija ne počiva in je mednarodno združenje ponudnikov virtualnih sredstev (VASP) predstavilo enotni protokol IVMS101, ki v večji meri usklajuje standarde osebne identifikacije in verifikacije strank, ki je v skladu z veljavnimi predpisi AML5 in tako imenovanim “Travel Rule”, ki ga kot izhodišče zahteva FATF za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.

Challenges Remain for VASPs as Regulators Ready New Round of Policing

 

Binance je največja svetovna menjalnica kriptovalut, zato je zanimiv predmet obravnave v tradicionalnih medijih, ki pa menjalnici niso najbolj naklonjeni. Ali gre za Kitajski izvor menjalnice, ali zaradi svojega obsega prestavlja resno grožno ne le kriptomenjalnicam, ampak tudi klasičnim borzam, ne vemo. Je pa Binance Holdings Limited v New Jersey-u vložil tožbo proti medijskemu gigantu Forbes in dvema njegovima novinarjema, ki sta objavila izsledke iz Binance-ovega dokumenta imenovanega “Tai Chi”. Binance mediju in avtorjema očita, da je objavljeni članek poln napačnih, zavajajočih in obrekljivih navedb. 

Binance Sues Forbes for Defamation Over ‘Tai Chi’ Document Leak

 

Andrej Bohinc: Čas za konsolidacijo ali manjšo korekcijo?