Kriptozajtrk 18.5.2020 - Bitcoin se spogleduje z 10.000$

Kriptozajtrk 18.5.2020 - Bitcoin se spogleduje z 10.000$

Bo Bitcoin danes presegel magično mejo 10.000$; Mednarodni denarni sklad opozarja pred moderno monetarno politiko neomejene izdaje svežega denarja; Tečaje najbolj dvigujejo prav ukrepi FED; Nekaj razlogov zakaj se zdi, kot da se ponavlja leto 2016.

Vsak delovni dan vam postrežemo z novicami in zanimivostmi, ki jih zasledimo v domačih in tujih medijih. Obveščenost je pomembna za uspešno poslovanje in odločanje v kriptosvetu!

 

V nasprotju s pričakovanji, Bitcoin po prepolovitvi vztrajno raste. Danes se spogleduje z vrednostjo 10.000$ in za sabo povzroča rast altcoinov. Za ta teden se sicer največjo napoveduje Ethereumu (ETH), Moneru (XMR), Stellarju (XML) in Cardanu (ADA). Gibanje vrednosti kriptovalut bo seveda tudi pod vplivom gibanja večjih borznih indeksov, ki se jim tudi obeta rast.

Top 5 Cryptocurrencies to Watch This Week: ETH, XLM, ADA, XMR, CRO

 

V kratkem bomo priča največji gospodarski krizi, pravi Gita Gopinath iz Mednarodnega denarnega sklada. To bo trenutek, ko bo pod drobnogled potrebno vzeti moderno monetarno politiko, ki z neomejenimi količinami sveže natisnjenega denarja rešuje trenutno situacijo. Vendar, opozarjajo nekateri ekonomisti, račun vedno pride in morda je to velika priložnost za kriptovalute.

Bitcoin vs. Modern Monetary Theory

 

Iz Bloomberga, morda največje svetovalne družbe, prihajajo informacije, da so izgledi za Bitcoin in zlato zelo dobri. Tako je zaključil eden vidnejših analitikov, ki trdi, da so prav urepi FED največji generator rastočih tečajev. Zanimivo pri tem je, da se na njihove stimulacije pozitivno odzivajo prav vsi trgi. 

Bloomberg Analyst: Central Bank Liquidity Is a “Prime Catalyst” to Boost Bitcoin

 

Povpraševanje po kriptovalutah se dviguje. V nedavni raziskavi, je analitska družba Delphi Digital razkrila, da se je število denarnic, v katerih je za vsaj 1.000$ do 10.000$ precej naraslo. Poleg tega opozarjajo na premike med denarnicami kitov, ki selijo Bitcoine na menjalnice.

Bitcoin (BTC) Accumulation Continues, Looks Like 2016

 

Andrej Bohinc: 10.000$ za Bitcoin še danes