Kapitalizacija stablecoina USDC dosega rekordne višave

V ozadju padajoče cene pri bitconu, je stabilcoin USDC, ki ga je razvilo zagonsko podjetje Circle, uspel doseči osupljive rezultate, piše soustanovitelj in izvršni direktor razvojne ekipe z dolarjem podprtega kripto kovanca, Jeremy Allaire.

Kapitalizacija stablecoina USDC dosega rekordne višave

Že 14. marca je kapitalizacija USDC presegla 568 milijonov dolarjev. V ponedeljek, 16. marca, je ta številka presegla 601.691 milijonov dolarjev.

Allaire je poudaril, da se je v obdobju vse večje nestanovitnosti na trgu kriptovalut med vlagatelji povpraševanje po varnih sredstvih z dobro likvidnostjo močno povečalo. Posebno povpraševanje so sredstva, zavarovana z ameriško valuto.

Izvršni direktor podjetja Circle je prepričan, da bo vse večje zanimanje trgovcev za digitalne valute privedlo do širitve nove finančne infrastrukture, zgrajene na osnovi Blockchain tehnologije.

Od padca cene bitcoina na najnižjo raven v zadnjem letu, je vrednost stablecoina USDC poskočila za skoraj 6 %. V zadnjih dneh se je rast nadaljevala.

Allaire kot glavnega tekmeca svojega stabilcoina vidi Tether (USDT). Januarja je dejal, da projekt Tether za razliko od USDC nima dovolj preglednosti in dejansko deluje kot "senca dolarja" za kitajski finančni sistem.