Facebookova denarnica Calibra bo podpirala državne kriptovalute

Facebook je nekoliko spremenil načrt kripto projekta Libra. V skladu s poročilom, ki ga je včeraj izdal Bloomberg, bodo v digitalni denarnici podjetja, na voljo tudi državne kriptovalute.

Facebookova denarnica Calibra bo podpirala državne kriptovalute

Očitno bo Facebookova kripto denarnica Calibra podpirala ne samo lastno kriptovaluto, temveč tudi digitalne valute (CBDC), ki jih je izdala vlada. Takšna poteza naj bi ublažila položaj regulatorjev, ki so po uvedbi projekta Libra, s stablecoinom ravnali zelo ostro. Če se položaj regulatorjev posledično omili, lahko gigantu med družbenimi omrežji res uspe zagnati Libro do konca tega leta. Možno je, da bo Facebook hkrati predstavil svoj stablecoin in denarnico Calibra.

Uporabniki denarnice Calibra bodo s podporo državnih kriptovalut lahko menjavali digitalni evro, juan, dolarje ali druge valute po vsem svetu. Poleg tega naj bi se podpora za Libro in druge digitalne valute pojavila v WhatsAppu in Facebook Messengerju.

Cilj projekta Libra je zagotoviti finančne storitve ljudem, ki nimajo dostopa do bank. Odkar je bil projekt napovedan, je že več držav priznalo, da raziskuje lastne digitalne valute.